Make Music Turkey - Dünya Müzİk Günü Türkİye

Blog

Zuhal Müzik Dünya Müzik Günü Etkinlikleri

June 25, 2023

Zuhal Müzik Make Music Türkiye işbirliğiyle, 21 Haziran Dünya Müzik Günü’nde 3 farklı şehir, 4 farklı lokasyonda harika müzik etkinlikleri gerçekleşti. ??? Zuhal Müzik mağazalarının konumlandığı Kentpark AVM (Ankara), Akasya ve Kanyon AVM (İstanbul) ve 01 Burda AVM’de (Adana) gerçekleşen, müziğin ve müzik yapmanın keyfine ortak eden etkinlikler her sene daha da büyüyerek devam edecek!Continue Reading »

Make Music Türkiye Gazhane Etkinlikleri

June 25, 2023

21 Haziran Dünya Müzik Günü’nü bu yıl her zamankinden de coşkulu kutladık! Make Music Türkiye olarak İBB Kültür A.Ş’nin desteği ile Müze Gazhane’de düzenlediğimiz İnteraktif – Kolektif Müzik atölyeleri ve konserler ile hep birlikte müzik yaptık, müziğin parçası olmanın tadına vardık! Her sene daha da büyük festivaller ve kutlamalarla geçecek Dünya Müzik Günleri hayali veContinue Reading »

İstanbul’daki Tüm Dünya Müzik Günü Etkinlikleri

June 20, 2023

İBB Kültür AŞ tarafından düzenlenen tüm ücretsiz müzik etkinliklerine aşağıdan ulaşabilirsiniz: Konum Saat İçerik MÜZE GAZHANE Müze Gazhane – Meydan 17:00 Sahne Senin: Vocal Painting – Başak Doğan Müze Gazhane – T Atölye 18:00 Sahne Senin: Rengini Arayan Şarkılar Çocuk Atölyesi – Banu Kanıbelli Müze Gazhane – Meydan 18:00 Sahne Senin: İnteraktif Müzik Oyunları (BodyContinue Reading »

Sahaf ve Plakçılarda Müzik Günü İndirimi

June 20, 2023

İstanbul’da aşağıda yer alan plak dükkanlarında ve sahaflarda, Dünya Müzik Günü’e özel; ile sahip olabilirsiniz. İndirimlerin geçerli olduğu ‘Plak Dükkanı’ ve ‘Sahaf’ların listesi şu şekilde: # DÜKKAN DÜKKAN İSMİ SEMT/İLÇE AÇIK ADRES 1 Sahaf Turkuaz Sahaf Beyoğlu Kuloğlu, Erman Han 5/7, Dernek Sk, 34430 Beyoğlu/İstanbul 2 Sahaf Kaşif Kitabevi ve Sahaf Kadıköy Osmanağa Mh. GeneralContinue Reading »

My Song is Your Song Türkiye’den

June 20, 2023

Dünyadan müzisyenlerin kendilerine ait parçaların değil tokuşunu yaptıkları global My Song is Your Song etkinliğindeki parçalardan biri de orijinali Nijeryalı sanatçı Paul Rarity’ye ait olan ‘Give it a Try’ -Türkçe adı ile ‘Senle’- oldu. Parça Eren Tokgöz ve Volkan Atalay tarafından düzenlendi. Dinlemek için tıklayın >> Here is the cover of @paulrarity ‘ s “Give it aContinue Reading »

Zuhal Müzik 21 Haziran Etkinlikleri

June 19, 2023

21 Haziran’da Zuhal Müzik, Make Music Türkiye işbirliğiyle Dünya Müzik Günü etkinlikleri kapsamında pek çok etkinlik gerçekleştirecek! ??? Ankara, İstanbul ve Adana Zuhal Müzik mağazalarında sizi müziğin ve müzik yapmanın keyfine ortak edecek etkinliklerde buluşmak üzere! ? ? @makemusicturkey @makemusicday #zuhalmuzik #makemusic #makemusicday #makemusictürkiye #dünyamüzikgünü#ZuhalKentpark #ZuhalKonseptAkasyada #ZuhalKonseptKanyonda #ZuhalKonseptAdanada

Make Music Day 2023 Kutlamaları Gazhane’de

June 13, 2023

Bu sene 21 Haziran Dünya Müzik Günü’nü, Gazhane’de İBB ile birlikte düzenlediğimiz, Make Music Day ruhuna uygun, muhteşem bir interaktif müzik deneyimi programı ile hep birlikte kutluyoruz! #repost @kultur_istanbul @muzegazhane ··· Dünya Müzik Günü’ne özel Make Music ve Sahne Senin projesiyle Müze Gazhane’de ses çıkarmaya hazır olun! Make Music ile birlikte düzenleyeceğimiz bu keyifli gündeContinue Reading »

My Song Is Your Song, Türk Müzisyenlerle Buluşuyor

May 20, 2023

Heyecan verici global bir müzik deneyimine hazır olun! Her yıl 21 Haziran’da Türkiye’nin de dahil olduğu 150 ülkede kutlanan Dünya Müzik Günü’nün #MySongIsYourSong isimli şarkı değiş tokuşuna katılabilir, dünyanın dört bir yanından yetenekli şarkı yazarları ve bestecilerle bağlantı kurabilirsiniz!  Süreçte farklı ülkelerden başvuran müzisyenlerden biriyle eşleştirilip, karşılıklı olarak birbirinizin şarkılarını öğrenip icra edeceksiniz. Eşleştirilen partnerContinue Reading »

Happy Crowd, 2023 ?

January 4, 2023

Make Music Turkey olarak; Social Music Global ile işbirliği içinde,  Dünya Müzik Günü Global organizasyondan Peru, Pakistan, İngiltere ve ABD temsilcileri ile en uzun gece 21 Aralık için ‘Happy Crowd’ ile 2023 dileklerimizin şarkımızı oluşturduk.

Dünya Müzik Günü 40. Yıl Kutlamasında Türkiye de Vardı

July 14, 2022

    Dünya Müzik Günü’nün Fransa’da başlamasının 40. yıldönümünü kutlamak amacıyla 40 ülkenin katılımcıyla gerçekleştirilen Fransız müziği projesi ‘Faire la Fête, Fête de la Musique’de Türkiye’yi Ezgi İrem Mutlu temsil etti. 40 ülkeden 40 müzisyenin Fransız müziği performanslarından oluşan global proje videolarını aşağıdan izleyebilirsiniz. 21 Haziran Dünya Müzik Günü’nde Nice 40 Yıllara! Kısa Video: UzunContinue Reading »

MakeMusicDay 2022 Akustik Müzik Festivali

June 23, 2022

Music Alliance Türkiye temsilcisi Sosyal Müzik, 21 Haziran Make Music Day İstanbul kapsamında Dino Cafe ile birlikte 6 müzik grubu / sanatçının sahne aldığı bir mini Dünya Müzik Günü festivali düzenledi. Sahne alan grup ve sanatçılar şu şekilde; Ahmet Beyler Ezgi İrem Mutlu Slawik Band Luc Glaister Yann Arkadaşım Hanushka

Global Folk Challenge İçin Söyledik

June 22, 2022

Global Folk Challenge 2022 kapsamında Sosyal Müzik ekibinden Eren Tokgöz ve Evren Özkan, 21 Haziran’da 1910’ların Amerika’sının folk şarkısı ‘Lil’ Liza Jane’ i yorumladı. ‘Lil’ Liza Jane’ performance for ‘Global Folk Song Challenge’ organized by @makemusicdayuk and @makemusicday. The song was suggested by Ed Ellis from @thekeypals, located in Baltimore, USA Global Folk Challenge – Türkiye    Continue Reading »

Make Music Day / Dünya Müzik Günü Nedir?

June 20, 2022

Make Music Alliance tarafından 21 Haziran günü tüm dünyada 1000’den fazla şehirde gerçekleştirilen Dünya Müzik Günü canlı müzik etkinliklerinin duyurusu ve planlaması yapılmaktadır. Dünya müzik günün tarihçesi ise şu şekildedir: Her şey 40 yıl önce 1982’de Fransa Kültür Bakanlığı’nın yeni bir tür müzikal tatil için bir fikir hayal etmesiyle başlamıştır. Canlı müziğin ücretsiz bir şekildeContinue Reading »

Ezgi İrem Mutlu Türkiye’yi Temsil Ediyor

June 17, 2022

Ezgi İrem, Fête de la Musique’in 40. yıl dönümü vesilesiyle, piyanoda Erkan Mutlu’nun eşliği ile Edith Piaf, France Gall, Gainsbourg, Boris Vian, Charles Aznavour ve Enrico Macias’ın Fransızca şarkılarını seslendirecek. Dünya Müzik Günü için Fransa’ya teşekkür niteliğindeki 40. yıl Fransız Müziği projesinde Türkiye’yi temsil edecek. Saat: 20.30 Yer: Dino Cafe, Yeldeğirmeni Kadıköy İstanbul

Maçka Demokrasi Parkı Etkinlikleri

June 15, 2022

? Dünya Müzik Günü’nde Maçka’dayız! İlk defa 1981 yılında Fransa’da kutlanan ve o günden bu yana dünyanın dört bir yanında kutlanmaya devam eden 21 Haziran Dünya Müzik Günü’nü Maçka Demokrasi Parkı’nda kutluyoruz ? Bando gösterisi ile başlayacak etkinlikler; dünya müziklerinden dinletiler, atölyeler, karaoke performanslar, sirk ve bando gösterileri, grafiti çalışmaları ve ana sahne konserleri ileContinue Reading »

Dino Cafe’de Akustik Konserler

June 15, 2022

21 Haziran Dünya Müzik Günü / Make Music Day İstanbul etkinlikleri kapsamında Dino Cafe, Yeldeğirmeni’nde; Yann 18:00-18:45, instagram.com/yannmcdo Ahmet Beyler 18:50-19:40 instagram.com/ahmetbeylerofficial Arkadaşım Hanushka 19:45-20:30 instagram.com/arkadasimhanushka saatleri arasında sahne alacak. Ücretsiz akustik konsere herkes davetli. ?? @makemusicturkey Afiş tasarımı: @umitberkup #dünyamüzikgünü #21haziran #makemusicday

İBB Kent Orkestrası Festival Park Kadıköy’de!

June 13, 2022

Klasik, pop caz, yerli-yabancı pop, müzikaller, film müzikleri ve dünya müziklerinden oluşan geniş  yelpazeli repertuarı ile İBB Kent Orkestrası 21 Haziran Dünya Müzik Günü saat 21.00’da Festival Park Kadıköy’de. Etkinlik ücretsizdir. ❗️Etkinliğe giriş için Radar İstanbul mobil uygulaması üzerinden kayıt yapılması gerekmektedir. @ibborkestralari @istanbulbuyuksehirbld @kultur_istanbul @ibbkultursanat

21 Haziran 2021’den: Müzik Susmasın

June 22, 2021

Sosyal Müzik ekibi, değerli sanatçı Burhan Şeşen’in de katkılarıyla 21 Haziran 20221’de ‘Müzik Susmasın Hayatında’ parçası / klibini yayınladı.        

21 Haziran 2021’den: Ses Terapisi

June 22, 2021

21 Haziran 2021, Dünya Müzik Günü kapsamında Nice To Vibe Ekibi ile Caddebostan sahilinde bir tibet, kristal kaseler, gong, davul ve hangdrum ile bir ses akışı gerçekleştirildi.        Çalanlar: Ahmet Türkkan Cenk Güçbilmez Kaan Hantal Nihal Açıkportalı

Online Sosyal Müzik Atölyesi

June 22, 2021

Dünyanın pek çok ülkesinde 21 Haziran günü boyunca gerçekleştirilen müzik etkinlikleri ile kutlanan MakeMusicDay’e bu sene Türkiye’yi temsilen Sosyal Müzik de dahil oldu! Bu kapsamda 21 Haziran günü Türkiye saati (GMT+03:00) ile 20.00’de yaptığı atölye ile tüm dünyadan katılımcıyı Türkçe ve İngilizce olarak müzik ile bir kez daha birleştirdi.

My Song is Your Song ve Mix Mash Studios Projeleri

June 20, 2021

Make Music Day 2021 kapsamında katıldığımız global projelerden; #MySongisYourSong kapsamında Amerikalı The No Good Deeds grubunun ‘Lion’ isimli eseri Eren Tokgöz / Ahmet Beyler tarafından coverlandı. Eseri buradan dinleyebilirsiniz: https://www.facebook.com/erentokgozz/posts/10165668298110341?notif_id=1624285049593937 Aynı şekilde, Derick Anderson / The No Good Deeds ise Ahmet Beyler grubunun “Dostum” eserini coverladı. Parçayı buradan dinleyebilirsiniz: https://fb.watch/6htF-8u0-U #MixMashStudios kapsamında ise dünyadan tümContinue Reading »

Müzik Günü Haberi ile MSG’deydi

June 5, 2021

Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG), 21 Haziran Make Music Day / Dünya Müzik Günü için yaptığımız çalışmalardan bahsettiği haberinde girişimlerimizden şu şekilde bahsetti: “120 ülke ve 1000’den fazla şehirde müzik etkinlikleri ile kutlanan 21 Haziran Make Music Day (https://www.makemusicday.org) Dünya Müzik Günü’ne, MSG üyesi, besteci ve yapımcı Eren Tokgöz’ün girişimi ile bu seneContinue Reading »